CHRO Profiel: Camiel Coremans

CHRO Profiel: Camiel Coremans
Camiel Coremans was tot april 2022 Program Director bij Nationale Nederlanden Hellas; een onderdeel van NN met activiteiten in Griekenland. Daarvoor vervulde hij de rol van Chief Operations Officer bij Nationale Nederlanden.

Na zijn studie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam te hebben afgerond, begon Camiel Coremans te werken bij IKM Engineering. Daar bekleedde hij de functie van directeur. Hij heeft er ruim tien jaar gewerkt. Vervolgens is hij overgegaan naar Nationale Nederlanden, waar hij verschillende functies heeft gehad. Zo heeft hij onder andere als project manager, Program Manager en HR COO gewerkt.

Lees ook: “HR-werk wordt steeds kennisintensiever”

Tot augustus 2019 vervulde Coremans de functie van COO bij Nationale Nederlanden Hellas. Daarvoor was hij HR COO bij de Nationale Nederlanden (NN).  NN Group heeft Delta Lloyd overgenomen. Sindsdien heeft de organisatie andere prioriteiten. Zo heeft het bedrijf diverse uitdagingen op het gebied van talentmanagement en het binnenhalen van talent.

“Voor het komende jaar hebben we drie prioriteiten gesteld”, vertelde Camiel Coremans, in 2016 in een interview met CHRO.nl. “Performancemanagement, talentmanagement en Workday & Change.” Net als andere vakgenoten concludeert ook Camiel Coremans dat het HR-werk verschuift van administratief-operationeel naar meer strategisch. “Meedenken over welke mensen en vaardigheden in de toekomst nodig zijn, krijgt meer prioriteit dan het opstellen van een arbeidscontract of vragen over een ov-jaarkaart”, aldus Coremans. 

 
 
 
Nationale Nederlanden

De Nationale Nederlanden is een van de grootste Nederlandse verzekeringsmaatschappijen met ongeveer 11.500 werknemers. In 1991 werd de organisatie onderdeel van de ING Groep. De Nederlandse bank moest echter zijn verzekeringsactiviteiten op last van de Europese Commissie afstoten en zodoende werd Nationale Nederlanden in 2014 naar de beurs gebracht. Naast verzekeringen biedt het bedrijf ook hypotheken aan. In 2017 nam NN Group verzekeraar Delta Lloyd over. In het eerste jaar als zelfstandige onderneming heeft NN Group een nettowinst van 558 miljoen euro gerealiseerd. In 2015 steeg dit naar 1,6 miljard euro op een omzet van 9,2 miljard euro.

Carrière
2019 – april 2022 Program Director, NN
2017 – 2019 Chief Operations Officer, NN Hellas
2011 – 2017 Head HR Operations, NN Group
2006 – 2017 HR COO, NN Group
2010 – 2010 Programme Manager, ING Investment Management
2006 – 2009 Project Manager, Nationale Nederlanden
1996 – 2006 Directeur, IKM Engineering

 

Opleiding
1987 – 1992 Erasmus Universiteit Rotterdam

Raad van Bestuur 

David Knibbe CEO
Annemiek van Melick CFO
Tjeers Bosklopper CTO
Bernard Kaufmann CRO
Leon van Riet CEO NL