CHRO Profiel: Caroline van Nieuwkerk

“Van Leeuwen Buizen Groep baseert nieuwe people-strategie op state-of-the-art HRIT”
Caroline van Nieuwkerk is sinds november 2020 Executive Director HR Van Leeuwen Pipe and Tube Group. Collega’s beschrijven Caroline van Nieuwkerk als een inspirerende Human Resources Director. Van Nieuwkerk is in staat om corporate strategieën om te zetten in actiegerichte HR-strategieën.
Ze is haar carrière begonnen bij MCI WorldCom, waar ze de functie Human Resource Manager/Director bekleedde. Daarnaast heeft ze soortgelijke functies vervuld gedaan bij Nextiraone Nederland, Microsoft Nederland, De Gouden Gids en De Telefoongids. 
 
Van Nieuwkerk is actief als Lid Raad van Toezicht bij Royals Swinkels Family Brewers. Daarvoor werkte Van Nieuwkerk bij ISS Facility Services, waar ze ook de functie van HR Director bekleedde. In 1991 heeft ze de opleiding Master of Law, Civil Law and Business Law afgerond aan de Universiteit van Leiden.
 
In haar vorige functie als HR Director zag Van Nieuwkerk het als één van haar belangrijkste taken om medewerkers plezier in hun werk te bezorgen. “Erkenning en waardering zijn dan een voorwaarde”, aldus Van Nieuwkerk in een interview tegenover CHRO.nl ISS heeft tot doelstelling om de beste service verlenende organisatie ter wereld te worden.” Van die strategie vormen mensen het hart. HR doet alles om de medewerkers daarbij optimaal te faciliteren.”
 
Interview
 
 
Over Van Leeuwen Pipe and Tube Group

De Van Leeuwen Buizen Groep is in 1924 opgericht door Piet van Leeuwen jr. in Zwijndrecht. Kort na het einde van de Tweede Wereldoorlog werd het bedrijf internationaal actief. Het bedrijf opende in 1947 een dochteronderneming in Vilvoorde in België. Al snel werden meer dochterondernemingen geopend in Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland tussen de jaren 1950 en 1970. In de jaren daarna trad het bedrijf voor het eerst wereldwijd in de voetsporen. Te beginnen in 1975 met Noord-Amerika snel gevolgd door Zuidoost-Azië met de opening van een voorraadbeheerfaciliteit en verkoopkantoor in Singapore in 1979. In 1983 begon de eerste locatie in Australië. Na het jaar 2000 breidde het bedrijf zijn wereldwijde aanwezigheid verder uit. Vooral door de start van kantoren, stocklocaties en joint ventures in China, het Midden-Oosten en Centraal-Europa.

In december 2019 rondde Van Leeuwen de overname af van Benteler Distribution, een divisie van Benteler International AG. 

Carrière
 
2020 – heden Executive Director HR Van Leeuwen Pipe and Tube Group, member of the Executive Board, Van Leeuwen Pipe and Tube Group
2020 – heden  Lid Raad van Toezicht, Royals Swinkels Family Brewers
2013 – 2019    HR Director, ISS Facility Services Nederland
2008 – 2013 HR Director, De Telefoongids BV
2007 – 2008 HR Director Gouden Gids, De Telefoongids/ De Gouden Gids
2006 – 2007 HR Manager, Microsoft Nederland
2003 – 2006 HR Director, Nextiraone Nederland
1999 – 2002 HR manager/HR Director MCI WorldCom
 
Opleiding
 
1985 – 1991 Universiteit Leiden, Master of Law, Civil Law and Business Law