CHRO Profiel: Jorrit van der Togt

CHRO Profiel: Jorrit van der Togt
Jorrit van der Togt is Executive Vice President Shell Downstream HR en was tot juni 2020 Executive Vice President HR Strategy and Learning van oliegigant Shell. Van der Togt is al sinds 2001 werkzaam voor Shell.
In deze periode vervulde hij de functie van HR Manager Information Technology. Na vier jaar groeide van der Togt door tot HR Manager van de Global Distribution van het bedrijf, om in 2009 tot Vice President Technical Learning and Organizational Effectiveness benoemd te worden. Sinds 2012 was hij werkzaam als Vice President van Strategy & Internal Communications.
Van der Togt heeft verschillende opleidingen gevolgd. Zo is hij in het bezit van zijn Bachelor Business Administration, Masterdiploma’s in zowel Organisational Psychology als Information Technology en zijn PhD van Social Psychology. 
 
 
Over Shell
Royal Dutch Shell, zoals de officiële naam van het bedrijf luidt, is een Nederlands-Britse multinational. Het bedrijf behoort tot de top zes grootste oliemaatschappijen ter wereld. Bovendien is Shell met een omzet van 421 miljard dollar per jaar ook één van de grootste private ondernemingen ter wereld. Shell is officieel opgericht in 1907, nadat het Nederlandse bedrijf Koninklijke Olie en het Britse Shell en Co. nauwer samen gingen werken.
 
Omdat het bedrijf toentertijd voornamelijk lampenolie en schelpen vervoerde, werd het Britse bedrijf Shell Transport and Trading Company genoemd. Derhalve dat het logo ook een schelp is. In het begin was het overigens een mosselschelp, maar vanaf begin 1900 werd dit veranderd naar de bekende Jakobsschelp. In 1907 kwam er een steeds nauwere samenwerking tussen het Nederlandse bedrijf Koninklijke Olie en Shell en Co.  Uiteindelijk kregen de Britten een aandeel van 40% in de Koninklijke/Shell Group, en ontvingen de Nederlanders een aandeel van 60%. 
 

Naam:

Jorrit van der Togt

Bedrijf:

Shell

Nationaliteit:

Nederlands

Carrière

juni 2020 – heden

Executive Vice President Shell Downstream HR, Shell

2015 – 2020

Executive Vice President HR Strategy and Learning, Shell

2012 – Heden

Executive Vice President HR Strategy & Internal Communications, Shell

2009 – 2012

Vice President Technical Learning and Organizational Effectiveness, Shell

2005 – 2009

HR Manager Shell Global Distribution, Shell

2001 – 2005

HR Manager Shell Information Technology, Shell

 

Opleidingen

Universiteit van Groningen – PhD, Social Psychology
Universiteit van Utrecht – Master of Science (MSc), Information Technology
Universiteit van Utrecht – Master of Science (MSc), Organisational Psychology
Nyenrode Universiteit – Bachelor of Business Administration (BBA), Business