CHRO Profiel: Wouter van der Woerd

Wouter van der Woerd is sinds juni 2022 Chief People Officer & Executive Board Member bij CABKA Group GmbH. Van der Woerd was Directeur Human Resources bij SHV Holdings - het grootste familiebedrijf in Nederland.

Hoe ziet het personeelsbeleid eruit van SHV Holdings – een bedrijf dat nog nooit verlies heeft gemaakt of drastisch heeft moeten reorganiseren? Wouter van der Woerd, Voormalig Directeur Human Resources, vertelt VNO-NCW in 2015, dat het bedrijf zijn succes te danken heeft aan de mensen die er met hart en ziel werken. Van der Woerd heeft verschillende functies in HR bekleed bij bedrijven als de KLM Catering Services, Mandev en SHV. Verder was hij gedurende 10 jaar docent HR aan de Business School Nederland.

De motivatie van het personeel komt volgens hem voor een groot deel voort uit de mogelijkheid tot interne promotie – een hoeksteen van het bedrijf. “We denken dat er een directe link is tussen mens en de groei van de omzet. 80 procent van ons personeel kan van onderaf groeien.”, vertelt van der Woerd aan het VNO-NCW.

Lees ook: Interview van VNO-NCW met Wouter van der Woerd

Gezien het belang dat SHV hecht aan zijn werknemers is de organisatie dan ook uiterst zorgvuldig bij het aannemen van nieuw personeel. De recruitmentprocessen duren langer dan gemiddeld en er is veel aandacht voor kwaliteit. “Bij de minste of geringste twijfel, doen we het niet.”, aldus van der Woerd. Mensen die eventueel niet uit de verf komen, krijgen een nieuwe kans.“Niemand gaat er zomaar uit.”

Over Cabka

Cabka is gespecialiseerd in pallets en grote containers die gemaakt zijn van gerecycled plastic, maar onze missie gaat verder dan alleen dat. Wij geloven dat transformatie belangrijk is en wij willen dat onze duurzame producten kunnen zorgen voor een betere toekomst.

Carrière  
juni 2022 – heden Chief People Officer & Executive Board Member, CABKA Group GmbH
mei 2020 – heden Member of the Advisory Board, Green-Basilisk BV
april 2014 – heden Member of the Board, Foundation Hope For Tomorrow
mei 2018 – juni 2022 Independent Advisor
juni 2015 – okt 2021 Member Advisory Board, TIAS School for Business and Society
2007 – 2018 Executive Officer HR, SHV Holdings
1998 – 2008 Docent HR, Business School Nederland
1998 – 2007 Directeur & Managing Director, Mandev
1996 – 1998 Directeur HR, KLM Catering Services Schiphol            
1991 – 1996 Directeur HR, SHV Makro Nederland