Marjolein van de Veerdonk algemeen directeur WerkTalent Groep

Commercieel directeur van ManpowerGroup Marjolein van de Veerdonk stapt over naar WerkTalent, dat groeide tijdens de eerste coronagolf.

Van de Veerdonk (48) is per vandaag benoemd tot Algemeen Directeur van de WerkTalent Groep. Zij was de afgelopen jaren als Commercieel directeur bij ManpowerGroup Nederland verantwoordelijk voor het commerciële beleid. Daarvoor was zij directeur van Right Management en Directeur Strategic Clients bij Manpower. In haar nieuwe rol wil Van de Veerdonk WerkTalent laten uitgroeien tot een landelijke organisatie waar het talent van de kandidaat echt centraal staat. “Juist in dit door corona aangewakkerde digitale tijdperk is persoonlijk contact belangrijker dan ooit.”

Lokale arbeidsmarkt

Waar veel uitzendbureaus door corona een recordkrimp kende, verwacht WerkTalent over 2020 niet minder omzet dan over 2019. Dat komt onder meer door de goede kennis van de lokale arbeidsmarkt waardoor veel kandidaten direct doorgeplaatst zijn op andere opdrachten, maar ook omdat WerkTalent anders naar de markt kijkt, aldus Marjolein van de Veerdonk.

“WerkTalent heeft een uniek Business Partnermodel. Dit biedt lokale ambitieuze uitzenders de kans om zelfstandig te ondernemen als Business Partner met behoud van een vast salaris en zonder financiële risico's. Juist omdat het hun eigen zaak is en ze hun kandidaten uit de buurt vaak echt persoonlijk kennen, komen ze eerder tot succesvolle bemiddeling. Ik kijk ernaar uit om mijn jarenlange ervaring in de branche nu in te zetten om deze ondernemende formule naar een nog hoger plan te tillen.”

Uitbreiding vestigingen

In haar nieuwe rol zal Marjolein van de Veerdonk zich onder meer richten op verdere talentontwikkeling van de huidige en nieuwe Business Partners, het verhogen van de naamsbekendheid van WerkTalent en de uitbreiding van het aantal vestigingen. Inmiddels telt WerkTalent 16 lokale vestigingen in het hele land. De bedoeling is dat er drie per jaar bijkomen, onder meer in het Zuiden van het land.