Slechts 30 procent van de werkgevers vertrouwt thuiswerkers

Slechts 30% van de werkgevers vertrouwt hun medewerkers volledig wanneer zij thuiswerken. Dat blijkt uit onderzoek van Ricoh. 36% denkt dat het personeel thuis niet zo hard of effectief werkt als op kantoor.

Het gebrek aan vertrouwen doet vermoeden dat werkgevers liever zien dat werknemers fulltime op kantoor werken dan hybride. Maar ondanks hun bezorgdheid zegt slechts 22% van de werkgevers dat de productiviteit is gedaald sinds de organisatie op afstand werkt. Bovendien denkt 46% dat investeren in technologie voor flexibel werken essentieel is om talent aan te trekken en te behouden.

Het is duidelijk dat veel medewerkers een fulltime terugkeer naar kantoor niet zien zitten. Ook niet als de maatregelen dit weer toelaten. 46% van de werkgevers zegt hierover dat hun medewerkers zich zorgen maken over hun gezondheid en veiligheid. Het is belangrijk om deze zorgen te erkennen. Anders kan dit impact hebben op de motivatie van medewerkers. Ook lopen organisaties het risico dat toptalent op zoek gaat naar andere werkgevers.

Aan het onderzoek deden 1.500 Europese beslissers mee. Het onderzoek werd uitgevoerd door Opinion Matters. De uitkomsten komen op een moment dat veel bedrijven nadenken over hun beleid rondom hybride werken.