Anne Jaakke gekroond tot CHRO of the Year 2016

Donderdagavond is tijdens het CHRO Summit in Bunnik Anne Jaakke, (CHRO bij Hunkemöller), verkozen tot CHRO of the Year 2016. Jaakke ontving de Award tijdens het diner uit handen van juryvoorzitter Sandra Lutchman.

In de ogen van de jury heeft Jaakke in een relatief korte periode van iets meer dan twee jaar veel bewerkstelligd bij het lingeriebedrijf. Momenteel telt Hunkemoller een kleine 800 winkels. Het bedrijf en private-equity-eigenaar Carlyle hebben de ambitie dat dit aantal in 2019 is uitgebreid tot 1200. Deze opgave stelt de HR-afdeling voor grote uitdagingen, zoals het verwerken van tienduizenden sollicitaties. Jaakke heeft volgens de jury met beperkte financiele middelen – die in de retail gebruikelijk zijn – een enorme bijdrage geleverd aan het efficienter inrichten van het recruitmentproces. Daarnaast weten zij en haar collega’s social media op een innovatieve manier in te zetten om zo de betrokkenheid van medewerkers te verhogen. 

Mede door deze inspanningen vereenzelvigen de medewerkers zich met het merk Hunkemoller en zijn zij echter ‘brand ambassadors’  van het bedrijf. De jury is verder van mening dat Jaakke als lid van het management board haar medebestuurders keer op keer krachtig weet te overtuigen van de meerwaarde van haar initiatieven. Jaakke volgt Niko Veenstra op als awardwinnaar. Vorig jaar ging hij als HR-directeur van Eneco aan de haal met de titel. 

De CHRO van Hunkemoller siert ook de cover van de nieuwste editie van het CHRO Magazine. Mede op basis van haar internationale ervaring roept Jaakke Nederlandse bestuurders op om minder te polderen. Een deel van het interview is hier te lezen. Begin volgende week zal het volledige interview gepubliceerd worden op CHRO.nl 


v.l.n.r: Juryvoorzitter Sandra Lutchman (Stichting Talent naar de Top),  Francien David (Royal Schiphol Group, aanwezig namens genomineerde Heleen Kuijten), jurylid Marc Albert (CEB), jurylid Hette Mollema (Workday), winnares Anne Jaakke (Hunkemöller), genomineerde Ramon de Kok (de Bijenkorf), genomineerde Poleanne Vluggen (Accor Hotels), Niko Veenstra (CHRO of the Year 2015), Sanne van den Eijnde (CHRO Community Manager) en genomineerde Paul Peter Feld (Enexis)

——————————————————————————

Interessant voor CHRO's en HR-directeuren:  

1. Save the Date in 2017
Bezoekt u ook het CHRO Summit 2017 en meer inspirerende bijeenkomsten voor CHRO’s zoals het CHRO Forum ‘Accelerate Learning’ op 6 april 2017? Word dan vandaag nog lid van de CHRO Community via CHRO.nl. Wilt u betrokken zijn als partner bij de CHRO Community? Neem gerust contact op met Sanne van den Eijnde via 020 639 0008 of svandeneijnde@alexvangroningen.nl.

2. Word lid van de CHRO Community
Wilt u als HR-executive ook netwerken op topniveau? Word dan nu lid van de CHRO Community, dé exclusieve community van CHRO's en HR-directeuren in Nederland. Laat u inspireren en leer van gelijkgestemden in een open, kleinschalige en vertrouwelijke omgeving. Voor meer informatie en aanmelden, gaat u naar CHRO.nl.

3. Interessante opleidingen voor u en uw collega’s:
– Werk slimmer & sneller met tientallen tips, tools en tricks. Volg de Training Werk Slimmer, niet Harder.
– Financieel inzicht is cruciaal voor succesvolle managers. Volg de succesvolle cursus Financieel Management voor niet-financiële managers.
– Ontdek hoe u presenteert met overtuiging en resultaat. Volg de training Overtuigend Presenteren.