CHRO Profiel: Poleanne Vluggen

CHRO Profiel: Poleanne Vluggen
Poleanne Vluggen is sinds september 2022 Chief People and Culture Officer bij Vebego International B.V. Vluggen was tot 2020 vicepresident Human Resources Benelux bij de Franse hotelketen Accor Hotels.

Vluggen studeerde zowel hotelmanagement als Human Resources Management. Na een kort dienstverband bij een accountantskantoor stapte Vluggen aan het begin van dit decennium over naar cateraar Albron. Hier zou zij elf jaar lang diverse HR-functies vervullen alvorens ze overstapte naar Accor Hotels. Naar eigen zeggen is Vluggen vanaf kleins af aan gefascineerd geweest door hotels. “Je hebt veel bedrijven waar het product leading is, maar in de hotelbranche zijn met name de mensen leading, en dat is allemaal HR.”  Zij ziet HR als “het realiseren van return on engagement in return on investment” 

In 2012 werd Vluggen uitgeroepen tot Hotello van het jaar. De verkiezing stond in het teken van de SHEconomy. Vluggen werd geprezen vanwege haar passie en kennis op het gebied van diversiteit.

Lees ook: https://chro-uploads.storage.googleapis.com/artikel/poleanne-vluggen-accor-hotels-hr-is-hier-van-ons-allemaal/
 

Póleanne Vluggen (1973) werkt sinds september 2022 bij Vebego. Ze is als Chief People and Culture Officer verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Vebego’s belangrijkste kapitaal: onze mensen.

Ze heeft ruimte internationale ervaring in de people en hospitality business door haar achtergrond als SVP DACH/Nordics (incl Engeland) bij Accor Hotels en Executive Board Member HR Nederland bij Kuehne + Nagel. Póleanne is opgeleid aan de Hogere Hotelschool in Maastricht en heeft een Master in Strategisch HR management.

“People don’t buy what you do; they buy why you do it”, dat is mijn motto en dat past perfect bij een organisatie waar betekenisvol werk voor medewerkers, klanten en de impact op de maatschappij voorop staan.

 

Favicon Vebego Logo

Over Vebego

Dag in dag uit verrichten onze medewerkers geweldig werk in schoonmaak, zorg, facilitair management en groenvoorziening, met als resultaat nóg beter werk in de wereld van onze klanten. We staan voor betekenisvol werk, dat onze medewerkers helpt een meer betekenisvol leven te leiden. Bovendien dragen we met bijna 40.000 collega’s in België, Duitsland, Nederland en Zwitserland elke dag positief bij aan de samenleving.

 

Carrière

sep 2022 – heden Chief People and Culture Officer at Vebego International B.V.

2020 – 2022 HR Director Kuehne + Nagel Netherlands / Executive board member

2018 – 2020 Senior Vice President Talent & Culture Northern Europe, Accor

016 – 2018 Senior Vice President Talent & Culture Central Europe, Accor

2014 – 2016 Vice president Human Resource Benelux, Accor Hotels

2013 – heden VP HR Suite Novotel & Novotel Northen Europe, HR Director The Netherlands, Accor Hotels

2011 – heden Director of Human Resources, Accor Hotels

2008 – 2011 Manager HR & SSC, Albron

2004 – 2008 HR-Manager, Albron

2002 –  2004 Senior HR-consultant, Albron

2000 – 2004 HR-consultant, Albron

1998 – 2000 HR-adviseur, Lodder & Co Accountants en Adviseurs

1997 – 1998 Management Trainee, Disneyland Resort

 

Opleiding

1998 – 1999 MA in Managing Human Resources, University of Bristol

1993 – 1997 BA in Hotelmanagement, Hoge Hotelschool Maastricht