Jeroen van der Veer machtigste commissaris van Nederland

Management Scope meldt dat Jeroen van der Veer de koppositie als commissaris heeft overgenomen van Hans Wijers.

Daarmee mag Van der Veer zich de machtigste commissaris van Nederland noemen, blijkens de Management Scope Top-100 Commissarissen 2017. Het aantal vrouwen in de lijst is daarbij weliswaar gegroeid, maar die groei gaat minder hard dan vorig jaar.

Verjonging stagneert enigszins
Ook de in 2016 ingezette verjonging lijkt wat te stagneren. Hans Wijers heeft zijn koppositie afgestaan en staat nu op nummer 2. Verder zien we in de top-5 Ben van der Veer, Petri Hofsté en Jan Nooitgedagt.

De Top-100 Commissarissen telt zestien nieuwe (of teruggekeerde) namen, en er zijn 28 vrouwen in opgenomen, van wie er acht een voorzittershamer mogen hanteren. De oudste commissaris is 73 jaar, de jongste 44. Gemiddeld zijn de commissarissen 62 jaar oud.

Verantwoording van de selectiecriteria
Een commissaris komt in aanmerking voor de Top 100 als hij of zij twee of meer functies als commissaris of bestuurder bekleedt bij de belangrijkste ondernemingen van Nederland. Hieronder verstaat het jury-reglement de bedrijven die genoteerd staan aan de AEX-, AMX (MidCap)- of AScX (SmallCap)-index en niet-beursgenoteerde bedrijven met een eigen vermogen van meer dan 500 miljoen euro.

De volledige lijst is ook hier te zien.

Gerelateerde artikelen