Sijthoff Media neemt Business Insider Nederland over

Sijthoff Media neemt Business Insider Nederland over
Sijthoff Media, één van de leidende B2B mediabedrijven in Nederland, heeft zich versterkt met Business Insider Nederland. Met bekende merken zoals Adformatie, Binnenlands Bestuur, AG Connect, HR Praktijk en Alex van Groningen had het bedrijf al een stevige positie binnen het B2B medialandschap. De nieuwe combinatie zal bestaan uit 200 medewerkers, een omzet van ongeveer 30 miljoen euro en een gecombineerd bereik van 3,5 miljoen unieke bezoekers per maand.

Business Insider is het grootste zakelijke nieuwsplatform van Nederland met meer dan 2,2 miljoen unieke bezoekers per maand. Business Insider Nederland is de Nederlandse editie van Business Insider, het grootste zakelijke nieuwsmerk ter wereld, dat onderdeel uitmaakt van Insider Inc. Binnen dit internationale netwerk wordt veel content en expertise gedeeld. Sijthoff Media is met diverse mediamerken, events en opleidingen marktleider in zowel het bedrijfsleven als de overheid.

Willem Sijthoff, CEO van Sijthoff Media: ‘Business Insider is een fantastisch merk en heeft afgelopen jaren een groot bereik opgebouwd onder de zakelijke doelgroep in Nederland. Dankzij de nieuwe combinatie kunnen we zowel op redactioneel als commercieel gebied elkaar goed aanvullen. Binnen Sijthoff Media werken er dagelijks 50 redacteuren en onderzoekers aan unieke content en vaknieuws dat voor de lezers van Business Insider ook erg relevant is. Dankzij het gecombineerde bereik kunnen we bovendien nieuwe gebundelde proposities aanbieden aan adverteerders en mediabureaus.’

Stefan Smit (Co-Publisher & CCO) en Jeroen de Boer (Co-Publisher & Editor-in-Chief) namens Business Insider: ‘Wij zijn trots om nu onderdeel te zijn van Sijthoff Media, één van de snelst groeiende mediabedrijven van Nederland. We kijken uit om samen te werken met de diverse redacties en commerciële teams om de groei van Business Insider Nederland en content agency BI Studios verder te versnellen. We zullen komende periode diverse activiteiten organiseren om de nieuwe combinatie verder toe te lichten, om te beginnen tijdens Cannes Lions komende week.’

Over Sijthoff Media

Sijthoff Media biedt hoogwaardige content, toonaangevende opleidingen en data-gedreven insights. Wij verbinden boardroom members en professionals binnen marketing & communicatie, IT, finance, HR, M&A en de overheid door middel van evenementen, awards, expo’s, executive dinners, magazines, opleidingen en nieuws- en vacaturesites. Onze onafhankelijke redacties informeren en verbinden maandelijks meer dan 1 miljoen professionals en ruim 400 duizend kinderen in de leeftijd 7 tot en met 12 jaar. We zijn gevestigd in Capital C, hét centrum voor de creatieve industrie van Amsterdam.
Bekende merken zijn o.a. Adformatie, AG Connect, Binnenlands Bestuur, iBestuur, CFO, CHRO, M&A, Alex van Groningen, NBA Opleidingen, Amsterdam Institute of Finance, HR Praktijk, HR Academy, Kidsweek en Samsam.

Over Business Insider Nederland

Business Insider Nederland is het grootste zakelijke nieuwsplatform van Nederland met meer dan 2.2 miljoen unieke bezoekers per maand, gericht op ‘a digital generation of leaders’. Business Insider Nederland is de Nederlandse editie van Business Insider, het grootste zakelijke nieuwsmerk ter wereld, dat internationaal onderdeel uitmaakt van Insider Inc. Insider Inc. is eigendom van Axel Springer SE.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Willem Sijthoff (willemsijthoff@sijthoffmedia.nl of +316 542 87 456) of Stefan Smit (stefan.smit@businessinsider.nl of +316 206 11 434).