HR TRENDS 2018: Dit staat u te wachten

Wat zijn de HR Trends van 2018? Wat staat er bij HR-directeuren op de agenda? Alle trends voor het komende jaar voor u op een rij.

Welke HR-thema’s vragen komend jaar de aandacht van u als HR-directeur? Aan de hand van de belangrijkste onderzoeken uit het werkveld zet CHRO Community alle HR Trends van 2018 voor u op een rij. 

HR Trends 2018: Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is in 2018 een absolute topprioriteit voor HR. Dat mag u niet ontgaan zijn. Maar hoe vindt HR zijn eigen weg in dit containerbegrip? Duurzame inzetbaarheid blijkt veelal ingevuld te worden met activiteiten rondom opleiding- en ontwikkeling van medewerkers. Vaak lijkt beleid voor duurzame inzetbaarheid een nieuwe term voor ‘ouderen- of seniorenbeleid’. Toch zijn ouderen lang niet de enige doelgroep. Lees de trends in duurzame inzetbaarheid. 

HR Trends 2018: Recruitment

HR heeft zich het afgelopen jaar vergist in de snelheid waarmee de arbeidsmarkt aantrok. Daarmee lijkt HR nu een schrikreactie te vertonen: recruitment is dit jaar binnengestormd als topprioriteit op de HR-agenda. En dat is zeer van belang: want organisaties verwachten dat personeelstekorten op korte termijn kunnen leiden tot een rem op de organisatiegroei. Lees alle HR Trends 2018 op het gebied van recruitment.

HR Trends 2018: Employer branding

HR heeft het komende jaar de handen vol aan de werving en selectie van nieuw personeel. Onlosmakelijk daarmee verbonden is het verbeteren van het employer brand en de arbeidsmarktcommunicatie. Maar omdat de meeste HR-afdelingen op dit vlak de afgelopen jaren nagenoeg stil hebben gezeten, pakken ze dit maar weinig vernieuwend aan. Lees de trends voor 2018 in employer branding

HR Trends 2018: Organisatieontwikkeling

Door digitalisering en het steeds gewoner worden van robotics van de organisatie, staat HR komend jaar flinke ontwerpslagen te wachten op het gebied van organisatieontwikkeling. In de praktijk betekent dat het aanpassen van de bedrijfscultuur en het vormgeven van een goede employee experience. Lees alle trends over organisatieontwikkeling en robotics.

HR Trends 2018: Performance management

Performance management legt het op de beleidsagenda van HR af tegen recruitment en het verbeteren van het employer brand. Toch heeft het merendeel van de HR-directeuren het afgelopen jaar grote of kleinere veranderingen aangebracht in het performancemanagementbeleid. Zet dit zich door? Lees alles over performance management in 2018 hier. 

HR Trends 2018: HR analytics

Langzamerhand lijkt HR analytics voet aan de grond te krijgen bij de HR-afdeling. Het aandeel HR-teams dat het afgelopen jaar bezig is geweest met het evalueren of bekrachtigen van het HR-beleid via HR analytics groeit licht. Ook beschikken ze steeds meer over voorspellende software voor HR analytics. Toch blijft HR’s kennis en kunde op dit vlak achter op de wensen van de directie. Lees meer over de trends in HR analytics.

HR Trends 2018: Talentmanagement

Na een kleine dip te hebben gehad, is talentmanagement bezig aan een harde comeback. Volgens zowel HR als de directie is het bijstellen of uitrollen van een stevig talentmanagementbeleid in 2018 hard nodig om de continuïteit van de organisatie tegen te gaan en een verouderd personeelsbestand op te vangen. Maar ondanks de organisatieinspanningen merken medewerkers hier nog maar weinig van. Meer HR Trends voor 2018 leest u in het artikel over talentmanagement. 

HR Trends 2018: HRTech

De budgetten voor HRTech groeien. Maar of de kennis hiervan meegroeit bij HR-afdelingen? Dat valt te betwisten. HR-professionals zelf zijn prima tevreden met hun kennis en kunde op het vlak van HR-technologie, maar lijnmanagers, werknemers en directie zijn dat een stuk minder. Als HR daadwerkelijke verbetering van de productiviteit en kwaliteit van haar diensten wil laten zien, zal ze hier in 2018 flink in moeten investeren. Lees meer trends over HRTech in 2018.