Niko Veenstra, Head of HR Eneco Group, wint CHRO of the Year Award

Tijdens de CHRO Summit werd Niko Veenstra gehonoreerd met de CHRO of the Year Award voor zijn visie waarin de individuele werknemer centraal staat. Namens Alex van Groningen, de CHRO Community en onze partners feliciteren wij Niko Veenstra met het winnen van deze Award.
– Bewonder de foto’s van de CHRO Summit
– Bekijk hier de felicitatie-advertentie in het FD
– Lees het verslag van de CHRO Summit 2015


De jury over de winnaar

Door de manier waarop Niko Veenstra uit ieder individu het beste naar boven probeert te halen fungeert Veenstra als een voorbeeld binnen de CHRO Community. De nadruk die daarbij ligt op leervaardigheid en het vermogen snel resultaten te laten zien is inspirerend. In de ogen van de jury weet hij door zijn achtergrond in diverse businesstakken een breed en diep begrip van de business tentoon te spreiden. Deze ervaring stelt hem ook in staat om de HR-afdeling als integraal onderdeel van de business te laten fungeren. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat Eneco’s HR-divisie in zijn missie nastreeft om ‘de voortrekker van de strategierealisatie te zijn’.
In deze voortrekkersrol zoekt Veenstra samen met collega’s naar vernieuwende HR-oplossingen. Oude oplossingen die niet meer voldoen en in zijn optiek ‘precies fout’ zijn moeten zo snel mogelijk vervangen worden. Bij deze nieuwe oplossingen zoekt Veenstra vaak naar oplossingen die ‘ongeveer goed’ zijn en vervolgens kunnen worden bijgeschaafd. 
Naast deze oplossingsgerichtheid heeft Veenstra aandacht voor een persoonlijke benadering van iedere medewerker. Altijd streeft hij naar een oplossing waar alle partijen zich in kunnen vinden. In Veenstra’s optiek moet HR bijdragen aan een flow in plaats van frictie. Ondanks zijn focus op persoonlijke aandacht verliest Veenstra nimmer het bredere plaatje uit het oog. Elke actie moet bijdragen aan het bredere bedrijfsbelang.
Met zijn nieuwe Performance Management-aanpak is de automatische koppeling van beoordeling en beloning afgeschaft. Veenstra is ervan overtuigd dat het managen van prestaties een kwestie is van een continue prestatiedialoog tussen leidinggevende en medewerker alsmede tussen medewerkers onderling. 
 
Genomineerden
Jury
De Jury van de CHRO of the Year Award bestaat uit:
  • Andre van Heemstra, Commissaris
  • Henk van Dalen, Commmissaris
  • Hette Mollema, Benelux Regional Director, Country Lead Workday
  • Pascal Hogenboom, CEO Aon Hewitt Netherlands & board member Aon Group Netherlands
  • Madeline Dessing, Managing Director Hay Group
  • Ardie van Berkel, Partner Deloitte Consulting

_________________________________________________________________________    
Interessant voor CHRO’s en HR-directeuren:  
1. Save the Date in 2016 
Op 10 februari 2016 vindt het CHRO Forum ‘The role of HR in a VUCA world’ plaats. Noteer deze datum alvast in uw agenda. Wij hopen u daar te verwelkomen. Wilt u als partner betrokken zijn bij het event? Neem dan contact op met Sanne van den Eijnde via 020 639 0008 of svandeneijnde@alexvangroningen.nl.
2. Word lid van de CHRO Community 
Wilt u aanwezig zijn bij de CHRO Summit 2016 en bij de vele andere inspirerende bijeenkomsten voor CHRO’s en HR-directeuren? Word dan nu lid van de CHRO Community, dé exclusieve community van CHRO’s en HR-directeuren in Nederland. Laat u inspireren en leer van gelijkgestemden in een open, kleinschalige en vertrouwelijke omgeving. Voor meer informatie en aanmelden, gaat u naar CHRO.nl.
3. Interessante opleidingen voor u en uw collega’s:
– Werk slimmer & sneller met tientallen tips, tools en tricks. Volg de Training Werk Slimmer, niet Harder.
– Financieel inzicht is cruciaal voor succesvolle managers. Volg de succesvolle cursus Financieel Management voor niet-financiële managers.
– Leer presenteren zonder angst, maar met overtuiging en resultaat. Volg de training Overtuigend Presenteren.