Wie gaat Thomas Mulder opvolgen als CHRO of the Year? Dit zijn de genomineerden voor 2023!

Ze zijn bekend, de drie kanshebbers om Thomas Mulder, in november vorig jaar verkozen tot CHRO of the Year 2022, op te volgen als meest onderscheidende CHRO van het afgelopen jaar. Wie zijn deze genomineerden en wat maakt ze tot serieuze gegadigden voor de award?

De afgelopen weken heeft de jury uit een longlist van mogelijke kanshebbers drie potentiële winnaars genomineerd, die allen in aanmerking komen om Thomas Mulder, CHRO van VodafoneZiggo, dit jaar op te volgen. Tijdens CHRO Day 2023 op 16 november aanstaande in de Phil, te Haarlem zal de CHRO of the Year Award 2023 worden uitgereikt aan de beste van de drie volgende genomineerden. Zie de video-aankondiging en lees verder voor meer achtergrond over de 3 kandidaten.

Gemmie Hermens, People & Culture Director ISS Nederland

Gemmie Hermens, People & Culture Director ISS NL: “Het is zo belangrijk om als HR integer te blijven”

Gemmie Hermens kan inmiddels terugkijken op een prachtige carrière in HR. Zij is sinds augustus 2019 People & Culture Director van ISS Nederland en vanaf 2001 werkzaam in het HR-vak. Het van oorsprong Deense ISS heeft wereldwijd ruim 375 duizend medewerkers. De certificering als Top Employer oin 2022 liet zien dat Hermens het HR-beleid bij ISS Nederland – met zo’n 2500 medewerkers – goed voor elkaar heeft.

Al blijft er volgens de People & Culture director nog genoeg te wensen over. Aan het hoofd staan van HR in een grote organisatie, betekent moeilijke keuzes maken in een krachtenveld van vele belangen. Dan is het belangrijk om niet aan de leiband van het management te lopen en integer te blijven, is het credo van Gemmie Hermens.

Hilde Garssen, CHRO KPN

Hilde Garssen is sinds november 2019 CHRO en lid van de raad van bestuur van KPN. Daarvoor was onder meer in de rol van CHRO werkzaam bij ABN Amro, waar zij haar loopbaan ooit als managementtrainee begon. Haar huidige werkgever heeft als grootste leverancier van telecommunicatie- en ICT-diensten een cruciale functie in de ingrijpende digitale transformatie die de samenleving momenteel doormaakt.

Die expliciete maatschappelijke rol hielp KPN tijdens de coronacrisis goed op koers te blijven. De vraag is hoe KPN erin slaagt die wendbaarheid vast te houden bij de grote uitdagingen die in het verschiet liggen. Bijvoorbeeld op het gebied van leiderschap, hybride werken, schaars talent en de digitale transformatie van de samenleving.

Caroline Tervoort, CHRO KPMG Nederland

Tervoort

Caroline Tervoort keerde in 2019 na 6 jaar terug bij KPMG als CHRO, partner en lid van het Executive Team. Tijdens haar eerste KPMG-periode vervulde zij twaalf jaar lang verschillende HR-rollen. De laatste daarvan was die van Senior Manager in de door haar mede opgerichte People & Change adviespraktijk. Tot zij in 2015 Internationaal HR-directeur werd bij Stage Entertainment en vervolgens bij Danone Advanced Medical Nutrition Benelux.

Er waren meerdere goede redenen voor haar terugkeer naar KPMG na zes jaar. Onder andere het mede kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van pathfinding HRM. En zeker ook de mogelijkheid om een people strategy te kunnen ontwikkelen in nauwe samenspraak met de vele knappe koppen die KPMG rijk is.

Inspiratie, Innovatie en Impact

Deze zomer is in overleg met de jury een longlist samengesteld vanuit de CHRO Community waaruit deze drie genomineerden zijn geselecteerd. De jury heeft vervolgens in gezamenlijk overleg een afweging gemaakt om hieruit de meest innovatieve, impactvolle en inspirerende HR-directeuren te selecteren als echte kanshebbers.

Deze CHRO’s hebben in de ogen van de jury HR-beleid laten zien met een duidelijke impact op de bedrijfsdoelstellingen en/of een bijdrage aan de beoogde strategische transformatie van de organisatie. Zij hebben er naar het oordeel van de jury blijk van gegeven te beschikken over HR-vakkennis en -professionaliteit en deze te kunnen combineren met strategisch inzicht, een heldere toekomstvisie en het vermogen om te leveren.

De jury van de CHRO of the Year Award

De jury van de CHRO of the Year Award 2023 is samengesteld uit de volgende oud-winnaars van de award:

Thomas Mulder (CHRO VodafoneZiggo) 

Tjahny Bercx (oud-CHRO LeasePlan)

Maryjo Charbonnier (oud-CHRO Wolter Kluwer)

Abbe Luersman (oud-CHRO Ahold Delhaize)

Hoe gaat de jurering verder in zijn werk?

Rond 1 oktober aanstaande gaan de genomineerden tijdens een individuele bijeenkomst met de jury in gesprek over hun verrichtingen van het afgelopen jaar, waarmee zij zich in positieve zin hebben onderscheiden als corporate HR-leider. Op basis van dit gesprek, interviews in de vakmedia, research en input van referenties en vanuit de CHRO-community zal de jury tot een eindoordeel komen en beslissen wie de titel CHRO of the Year 2023 het meest verdient.