Het probleem is niet dat medewerkers te hard werken, ze weten niet meer hoe zij zich moeten opladen. Aldus Madeleine Kremers, spreker op de CHRO Day 2019.
Leiders worden meestal gekozen op basis van in het verleden bewezen prestaties. De praktijk laat zien dat een succesvolle verleden niet garant staat voor een succesvolle toekomst.
Feedback blijft voor veel Nederlandse medewerkers een beetje ongemakkelijk. Tegelijk worstelt HR met de inzet van feedbacktools.
‘Loyaal zijn aan je latere zelf.’ Zo omschrijft bijzonder hoogleraar Tinka van Vuuren het belang van vitaliteit voor werknemers. Ze vertelt hoe je dit handen en voeten geeft.
Gezondheid op het werk is letterlijk van levensbelang. We zetten de belangrijkste begrippen, feiten en cijfers voor CHRO’s op een rij.
Gaat het over vitaliteit op de werkvloer? Dan ligt het zwaartepunt vaak bij ziekteverzuim. Leg liever de nadruk op gezondheid, zegt Rosanne Warmerdam van HealthBlocks.
Voor ruim een op de vijf medewerkers is het vitaliteitsbeleid een gesloten boek. Dit terwijl er in 70 procent van de gevallen wel zo’n beleid is.
Mindfulness in een team is anders dan individuele mindfulness. Wat zijn de mogelijke resultaten als u dit implementeert in uw team?
Hoe gaat u uw arbeidsongeschiktheidsuitkeringen financieren? De knoop hierover moet u voor 1 januari 2020 doorhakken. Dit zijn de ontwikkelingen en consequenties.
Werk verandert, maar hoe verandert de mens mee? Een praktijkvoorbeeld bij Rabobank en een inzicht uit de wetenschap.
Het is geen vanzelfsprekendheid dat werknemers voldoening halen uit hun werk. Dat blijkt nog maar eens uit recent onderzoek.
Bedrijven zoeken naar performance management waar meer continuïteit in zit. Het ondersteunen van teams blijkt het belangrijkste doel.
Bevlogen medewerkers zijn de brandstof van de organisatie. Wilt u die bevlogenheid stimuleren, zorg dan dat u deze basisfactoren op orde heeft.
Deloitte schafte het jaarlijkse beoordelingsgesprek af en voerde een methode in met frequente gesprekken. Wat zegt de wetenschap hierover?
Nederlandse universiteiten en onderzoeksinstellingen willen af van het huidige systeem van belonen en waarderen.
Voorkomen is beter dan genezen. Een cliché, maar waar. Zeker als het gaat om burn-outs. Zorgt dat u deze vijf basisfactoren op orde hebt.
Coachingsvaardigheden van managers en de koppeling met salaris blijken enorme obstakels in het vernieuwen van performance management.
Creativiteit stimuleren bij mensen werkt innovatie in de hand. Zo zet u de ingrediënten feedback, tijdsdruk en uitdaging effectief in.
HR moet learning makkelijker en sneller maken. Maar dat lukt ons simpelweg niet. 'Zelfs de besten doen het heel slecht.'
Teams zijn succesvoller in het bedenken van nieuwe ideeën dan medewerkers alleen. Zo versterkt u dit effect.
De beoordeling: maar weinig mensen kunnen het waarderen. Waarom doen we het dan nog steeds?
Innovatief en creatief gedrag beoordelen en belonen bij medewerkers is lastig. Prestatiebeloning heeft niet altijd effect. Wat werkt wel?
Wanneer voegt HR écht waarde toe aan de organisatie? Alleen wanneer ze focust op keiharde prioriteiten, stelt Hein Knaapen, CHRO van ING.
Bedrijven die de prestaties van hun mensen continue bijhouden, behalen harde resultaten. Europese bedrijven lopen daarin voorop.
Veel bedrijven lijden onder overbelasting als gevolg van teveel initiatieven. Wat zijn de oorzaken, en: hoe lossen we dit op?
Huidige beloningssystemen leiden vaak tot een gevoel van teleurstelling en oneerlijkheid. Een pleidooi voor een alternatief.
Mindfulnesstraining is hard op weg de nieuwe bedrijfsfitness te worden. Goed voor de innerlijke conditie. Maar ook een bedreiging voor de motivatie.
De businesscase voor diversiteit is zo gemaakt. Maar een diversiteitsbeleid uitrollen blijft lastig. Deze drie artikelen helpen.
Nederlandse werkgevers zetten zich internationaal bezien het meest in voor de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers.
Vergeet welzijnsprogramma's. Ze zijn achterhaald en niet bewezen effectief. Liever realiseert u high performance door de inzet van data.
De cao-lonen zijn vorig jaar minder sterk gestegen dan in 2016. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers. De lonen gingen gemiddeld met 1,5 procent omhoog, na een stijging met 1,8 procent een jaar eerder.
Goed werkgeverschap, en daarmee het bouwen van vertrouwen, is niet binnen één dag gerealiseerd. Welke stappen moet HR nemen? Best Practice: Incentro.
Vertrouwen geeft ruimte in tijden van verandering. Van een transactionele naar een relationele werkomgeving.
Vooral hoogopgeleide medewerker durft beoordeling niet bespreekbaar te maken, blijkt uit onafhankelijk onderzoek van TrainTool.
Stakende leraren en geen oppas thuis? ING laat haar medewerkers vandaag de kinderen gewoon meenemen naar het werk.
Bedrijven zijn zich er steeds meer van bewust dat ze een eigen bedrijfscultuur hebben.
Sluit u aan bij andere ambitieuze HR-Directeuren. Meld u aan voor de CHRO-nieuwsbrief met waardevolle artikelen, checklists & interviews.
Kan ik u van dienst zijn met een toelichting of advies over alle mogelijkheden? Bel of mail gerust. Ik neem graag de tijd voor u.
CHRO.nl is onderdeel van Sijthoff Media, dé partner voor HR professionals. Benut de vele advertentiemogelijkheden.
Marloes Willems Accountmanager
0616033384 marloeswillems@sijthoffmedia.nl